65,000 studenter med minnen från Skandinavien

I över 60 år har DIS tagit emot studenter från amerikanska universitet, och över 65,000 (!) har läst hos oss i Köpenhamn eller Stockholm. Många av dessa tidigare studenter, eller alumni som de också kallas, fortsätter känna en närhet och tillhörighet till Skandinavien och många återvänder för att besöka staden och såklart sin värd- eller besöksfamilj.

Kat med sin värdfamilj.

Välkommen till DIS Alumni Community

I USA finns ett utbrett system av alumnföreningar vid lärosäten, och vid många universitet blir alla studenter automatiskt upptagna i alumnföreningar när de tar examen. DIS har nu startat en Alumni Community för tidigare studenter, värd- och besöksfamiljer samt DIS-anställda. Syftet med Alumni Community är att bygga broar och återskapa kontakter mellan USA, Stockholm och Köpenhamn, och vi hoppas att så många som möjligt vill vara med!

Många alumni minns tiden i Skandinavien som väldigt speciell.

Dela dina berättelser

Har du fortfarande kontakt med en student som du har varit värd- eller besöksfamilj för? DIS vill gärna höra din berättelse! Du är också väldigt välkommen att dela nyheten om DIS Alumni Community med dina kontakter.

>> Mejla oss

Alexis med sin värdfamilj i Stockholm.

Aktiviteter för alumni

DIS Alumni Community erbjuder olika sätt för medlemmarna att engagera sig. Man kan till exempel delta i virtuella DIS Talks, som är upplägg med undervisare om olika spännande ämnen. Alumni i USA kan också åka på ReDIScovery Tours till Stockholm eller Köpenhamn.

Kris Britt och Charles Schuler läste på DIS i Köpenhamn 1989 och åkte tillbaka för att återupptäcka både Danmark och DIS.

>> Läs mer om DIS Alumni Community (på engelska)
>> Läs om Mo som återvände till Stockholm (på engelska)

Lämna ett svar