Glad Mors Dag önskar DIS

Den 27 maj är det  Mors Dag och vi vill passa på att hylla alla ”DIS-mammor” lite extra. Vi vet att ni ofta gör allt för att våra studenter ska trivas, och det är vi så glada för. Därför har vi sammanställt en lista med fem anledningar till varför ni är bäst helt enkelt. Läs och njut!

Fem skäl till varför DIS-mammor är bäst:

img_6950.jpg

5. Ni delar era måltider med studenterna 

” Jag upplever att mat och musik förenar, att samlas över middag ihop eller dela spellistor med varandra visar att vi alla har mer likheter än olikheter.”

Att samlas över en middag är ofta en stark upplevelse för studenterna. Det är där man får en inblick i kultur och får prova nya maträtter. Läs om Birgittas upplevelse av att vara besöksfamilj.

namnlc3b6s-design.jpg

4. Ni tar med studenterna på utflykter

”Vi red Islandshäst utanför Sigtuna med Callie. Det var en kall vårdag, men helt underbart och det var första gången Callie red någonsin.”

Studenterna får ofta följa med på alla möjliga roliga äventyr som de annars inte skulle haft möjlighet att uppleva. Värdmamman Susanne tog till exempel med sig sin student på en ridtur utanför Sigtuna. Läs mer här.

Madison_Anna Taaler

3. Ni är nyfikna på studenternas kultur och språk

”This is my first Thanksgiving without my family members and I knew I wouldn’t be able to eat the same usual dishes. But to me, Thanksgiving is all about eating as much as you can, regardless of the dish, and in good company. So even though I was away from my family, I wasn’t too concerned or homesick because I had my host family and friends in Sweden.”

Många blir värdfamiljer för att de vill lära sig mer om USA och få en chans att öva engelskan. Det uppskattar studenterna mycket, och ofta  blir det roligt för hela familjen.Läs här om när Hannah och Idy bjöd sina värdfamiljer på Thanksgiving-middag.

jiyublogpost1

2. Ni hjälper studenterna att lära sig svenska

”My host family has taught me a lot of Swedish language, mostly because my youngest host brother doesn’t speak any English. By speaking with him and listening to their conversations, I’ve learned a lot more Swedish than I could have in the classroom.”

Även om DIS har kurser i svenska och är det ju betydligt roligare och lättare att snappa upp några fraser över middagsbordet. Ta en titt på Jiyus höjdpunkter under terminen här.

hanna-yoon-1.jpg

  1. Ni lyssnar på och stöttar er student i vårt och torrt

”My host mom treated me as a young adult, allowing me and encouraging me to explore the city on my own and to have my own fun. She may not know this, but I value my Homestay experience so much and the family made such a deep impact on me.”

Vi vet att det ni gör för våra studenter uppskattas så mycket, och att ha ett ”home away from home” gör ungdomarnas utbytestid lite lättare och mycket roligare. Läs hela Hannas berättelse här.


Att öppna sitt hem för en ung student är en fantastisk möjlighet att lära sig om nya kulturer på ett personligt sätt. Våra värdfamiljer och studenter blir ofta nära vänner, och för några familjer innebär värdskapet att man får en ny familjemedlem. Intresserad? Läs mer om att vara värdfamilj med DIS på vår hemsida.

Lämna ett svar