Studenternas höjdpunkter från terminen

Halva terminen har redan gått och studenterna har funnit sig väl tillrätta i Stockholm. De har lärt känna sina värd- och besöksfamiljer, fått kläm på studierna och lärt sig en hel del om Sverige.

Som nyanländ i Stockholm innebär varje dag nya överraskningar och det är spännande att följa studenternas upplevelser på nära håll. Några upplevelser gör extra stort intryck – och det är nog särskilt dessa som studenterna kommer att minnas när de tänker tillbaka på sin tid i Sverige. Läs mer om några av höjdpunkterna för vårens studenter.

Semla med stort S

Elizabeth, Johns Hopkins University

I love Semla. And I just learned how to make it.

Elizabeth älskar semlor och blev så glad när hennes besöksfamilj Fredrik och Isak lärde henne hur man lagar en äkta svensk fettisdagsbulle.

Elizabeth lagar semla

Elizabeth och semlorna

Den exotiska allemansrätten

Benton, Tulane University

It felt really liberating to get away from the city because it reminded me that Sweden is not just colorful architecture and progressive public policy, the wilderness in this country is breathtaking.

Tillsammans med 80 andra studenter och DIS-lärare åkte Benton til Finnhamn i Stockholms Skärgård och bodde på vandrarhem. Där upplevde han hur allemansrätten fungerar på riktigt och njöt av att få utforska den svenska naturen som han beskriver som alldeles fantastisk.

Finnhamns natur

Bentons äventyr i Göteborg, på Finnhamn och på Skansen

Fotografiska och fika

Paige, College of Wooster

Spending time with my host family has become one of the best ways to enjoy my time here in Stockholm. This Sunday my host mom and I decided to have a fun hangout day and go explore some sights in the city.

Paige besökte Fotografiska med sin värdmamma och var fascinerad över de många utställningarna. En utställning som heter “Vogue, The Arab Issue”, med fotografier av arabiska män och kvinnor i vackra tyger var höjdpunkten tyckte Paige. Efter museet var det dags för en promenad med utsikt över vattnet och en god fika.

Paiges dag på stan med sin värdmamma

Shane har gjort Stock-home till sitt hem

Shane, Bates College

I’ve been lucky to live in a number of major cities around the world, but Stockholm is a little different to them all.

Shane har ägnat sin fritid åt att utforska Stockholms alla sevärdheter och kringelkrokar. Han har lärt sig om Stockholms historia, varför Stockholm (kanske med rätta) kallar sig Skandinaviens huvudstad och den unika roll som Stadshuset spelar. Shane beskriver med stor entusiasm den välfungerande lokaltrafiken och tycker att Stockholm – till och med i rusningstrafik – är en både välkomnande och avslappnad stad.

Utsikt över Stockholm

Läs Shanes observationer från Stockholm

Lär känna en DIS-student

>> Bli värd- eller besöksfamilj hos DIS

Lämna ett svar