Roliga aktiviteter med din student

Oavsett om du är värd- eller besöksfamilj kan det ibland behövas en påfyllning av idéer på roliga aktiviteter. DIS har satt ihop en lista på saker att göra som vi vet att DIS studenter uppskattar, och som inte behöver kosta skjortan.

1. Baka eller laga mat!

Ett bra sätt att dela med sig av sin kultur är genom matlagning. Kanske kan ni pröva både svenska och amerikanska pannkakor eller köttbullar? Kanelbullar, prinsesstårta och kladdkaka är härliga söta klassiker.

DIS Discovery Trip, DIS Student Photographer Ryan Wakat, Sweden Hike and Canoe SU13 (12).jpg

2. Gå på museum

Som Stockholmare glömmer man lätt bort det fantastiska utbud av museum vi har i staden, dessutom är många av dem gratis. Moderna Museet, Nordiska Museet och Etnografiska Museet är några favoriter bland ungdomarna. Kolla in denna lista för att ta reda på vilka som har gratis inträde på hela eller delar av utställningarna.

3. Loppis eller marknad

Kanske är det en loppis eller marknad på gång där ni bor? Ta med er student för att botanisera bland roliga prylar eller köp färska bär eller svampar. Varje lördag fram tills 28 oktober arrangeras Bondens egens marknad på Katarina Bangata och vid Tessinparken. Tips på loppisar är Hornstulls Marknad eller ta en titt här för att hitta någon nära där ni bor.

 4. IKEA

Sverige är (såklart) förknippat med IKEA, och många av våra studenter tycker det känns lite extra speciellt att få äta köttbullar och läsa produktnamnen i landet som det hela började.

Stockholm_Harvest-Festival (11).jpg

5. Besök ett slott

I Stockholmsområdet finns det många vackra slott på bara någon timmes avstånd. Då tänker vi såklart på Drottningholms slott, Gripsholms slott, Skokloster och Ulriksdals slott som alla är värda ett besök, men även Tyresö slott som med sin engelska trädgård och närhet till stan (30 min från Gullmarsplan) seglar upp som en favorit.

6. Åk på en tur genom skärgården

Stockholms Skärgård är något alldeles speciellt som många av våra studenter vill uppleva. Vissa turer kan du åka med ditt SL-kort och för mer info om de som kostar en slant kan du ta en titt här.

7. Fira en högtid

Som värd- eller besöksfamilj har ni en unik chans att få lära er mer om amerikansk kultur på hemmaplan, utnyttja det! Fråga din student om hur han/hon brukar fira till exempel halloween eller Thanksgiving och om studenten skulle vilja dela med sig av sina traditioner med er. Dessutom finns det ju en uppsjö svenska högtider och traditioner att uppmärksamma – allt från de stora högtiderna till Kanelbullens Dag, Fettisdagen, Alla Helgons Dag och andra.

8. Ut i naturen

En del av studenterna känner till Allemansrätten, men få tar chansen att prova på vad det faktiskt innebär. Att plocka bär eller svamp är ett utmärkt sätt få se det på nära håll.

Visiting Family_ nybo-med-zach11 (3)

9. Ta med studenten på släktkalas

Kanske fyller någon vän eller släkting år? Var inte rädd för att fråga om din student vill följa med. För studenten är det ett fantastiskt tillfälle att lära sig mer om svensk kultur och kanske till och med öva svenska.

10. Kolla in Stockholms mat- och kulturfestivaler

Det är många roliga festivaler och mässor i Stockholm som man kanske inte alltid tänker på. Här är en hel lista med roliga festivaler.

P.S, Glöm inte bort att ta det inte behöver planeras aktiviteter eller utflykter varje helg bara för att man tar emot en utbytesstudent. lbland är en film- eller spelkväll hemma precis vad man behöver.

 

 

 

Lämna ett svar