Ankomstvecka för DIS Studenter

Två gånger per år får vi nya, förväntansfulla studenter som anländer till Stockholm. Innan allvaret går igång på riktigt, brukar vi ha det vi kallar för Arrival Week eller ankomstvecka på svenska.  Men vad är det studenterna faktiskt gör under denna veckan? Det ska detta blogginlägg ta reda på.

Lördag- Arrival Day

Ankomstveckan kickstartar med Arrival Day, dagen då studenterna kommer till Sverige. Då finns DIS personal på plats för att möta studenterna och sedan se till att de kommer till det boende de valt. Det är en riktigt speciell dag, och kanske mest för de värdfamiljer som får träffa den som ska bo hos dem de kommande fyra månaden.

Söndag- Vilodag

På söndagen efter ankomstdagen har studenterna en chans att sova ikapp, lära känna sin värdfamilj och försöka orientera sig i staden. Vi på DIS brukar be värdfamiljerna att ta en tur till våra lokaler på Valhallavägen så att studenten vet hur den ska ta sig hit på måndag morgon

FA16 DIS Stockholm-First-Day-of-Class (6).jpg

Måndag- Lär känna Stockhom

Måndag förmiddag sätter vi igång-efter lite fika förstås. Studenterna introduceras till Stockholm genom att gå en rundtur i gamla stan. Därefter väntar en öppningsceremoni, då studenterna hälsas välkomna och får möta DIS personal och bjuds på skön musik.

DIS Studenter i gamla stanDIS lärare på Opening ceremony

Tisdag- Svenska samhället 

På tisdagen är det dags att få en inblick i hur det svenska samhället fungerar. Studenterna får lära sig om till exempel transportmedel, säkerhet och hälsa, om att leva ekonomiskt och hur dejting fungerar i Stockholm.

SP17_Budgeting Your Money Presentation (6)

Onsdag- Första studiebesöket

Nu är det dags att kicka igång terminen på riktigt! Varje onsdag är studenterna på studiebesök på en organisation eller företag som jobbar med de ämnen studenterna studerar. Denna första onsdag besökte eleverna som studerar Gender and Sexuality Studies Hallwylska Museet.

181A0300

Torsdag och fredag- Back to Class!

Nu ska studenterna introduceras till sina ämnen och ta plats i skolbänken. På fredag eftermiddag är studenterna riktigt trötta men också spända för sin första helg i ett snöigt Stockholm.

FA16 DIS Stockholm-First-Day-of-Class (8).jpg

 

 P.S, Nyfiken på att läsa mer om våra studenter? Ta en titt på DIS hemsida, www.dissthlm.se.

Lämna ett svar