Vad innebär Core Course Week?

DIS Stockholm-Core-Course-Week-Send-Off (1).jpg

Varje termin åker DIS studenter på en tre dagar lång Study Tour någonstans i Sverige. Efter studieresan följer två dagars seminarium och workshops. Det blir en vecka där studenterna får chansen att djupdyka i det ämne de valt att studera under sin tid i Stockholm. Vart man åker beror på vilken Core Course man läser. Under turen får eleverna göra besök på företag och institutioner som är kopplade till ämnet de studerar.

För att förstå lite grann vad begreppet kan innebära har vi pratat med Anna Cavallin som undervisar i kursen Gender & Sexuality Studies.

Hej Anna! Vad innebär Core Course Week?

-Under Core Course Week får studenterna en chans att fördjupa sig i kursinnehållet. Vi lärare får en chans att undervisa på andra sätt än vad vi vanligen hinner med, till exempel se på film och göra studiebesök. Jag upplever att det faktum att studenterna inte behöver gå på andra lektioner eller kurser gör att de kan fokusera mycket mer på deras grundkurs. Att de fysiskt är på samma plats och bor ihop under några dagar gör att gruppdynamiken blir bättre.

Vad ska din kurs göra under veckan?

-Det blir många spännande studiebesök under veckan. Idag ska vi åka till Tensta och besöka föreningen Livstycket. Livstycket lär nyanlända kvinnor svenska genom att låta dem dela med sig av mönster och handarbeten från deras hemländer. Senare i veckan ska vi åka till Uppsala. Där ska vi fördjupa oss i ämnen som Sexualitet & Lust på besök hos RFSU. Det blir även ett besök hos Antidiskrimineringsbyrån där temat blir Normer & Diskriminering.  Eleverna ska dessutom vara volontärer på festivalen Welcome Out som riktar sig till nyanlända HBTQIA+ människor. Det blir ett praktiskt tillfälle att gå på djupet i ämnet!

Kolla även in DIS Youtube när en av våra professorer under hösten 2016, Salman Ahmad, förklarar sin syn på Core Course Week.

Lämna ett svar