Jakten på surströmmingsburken- Lena berättar

Sustromming1200x628

Hej Lena! Berätta hur det kom sig att ni prövade surströmming med er utbytesstudent!

– Innan Jared var på plats skypade vi med honom och hans familj. Då frågade vi om det var något speciellt han såg fram emot, och han svarade ”jag vill prova surströmming”. Efteråt berättade han hur min man Joakim och jag tittat på varandra och i kör sa ”nej”, de skrattade gott åt det.

När han väl var här, frågade jag i varje livsmedelsbutik jag handlade i om dom hade en burk på lagret. Till sist lyckades jag få tag i en burk. Efter alla Youtube klipp Jared visat mig kändes det som min uppgift att visa ”hur” man egentligen äter surströmming, med tillbehör och liknande.

Vi åkte ut till sommarstugan och vi öppnade burken efter konstens alla regler. Jag serverade med alla tillbehör- tunnbröd, lök och gräddfil. Jared tyckte inte att det var direkt gott men okej, luktade mer än det smakade. Han insisterade på att smaka en bit av fisken utan tillbehör också, och han ”överlevde”.

Lämna ett svar