”Det känns verkligen som att vi just nu bygger för framtiden”

Hösten 2016 gick startskottet för DIS i Stockholm, men vad har hänt sen dess? En av våra kollegor, Mark Peters berättar.

Hej Mark! Vad gör du på DIS?

-Hej! Jag är Academic Coordinator. Jag fungerar som en länk mellan de som jobbar på DIS och de som undervisar hos oss. Det innebär att jag ser till att föreläsarna vi har anställda får det material de behöver, och att de krav DIS har på undervisningen följs. Jag gör även scheman, planerar in olika studiebesök och ansvarar för biblioteket.

 Vad är nytt för den här terminen?

-Det känns verkligen som att vi just nu bygger för framtiden. Vi har gått från att ta emot 66 studenter förra hösten till 86 studenter denna termin. Vi har digitaliserat många processer och utökat antalet kurser våra studenter kan välja mellan.

De studerande väljer ett ämne som är deras huvudämne, vi kallar det Core class. Vi har utökat antalet Core Classes från 4 stycken till 8. Studenterna kan numera välja att studera Gender & Sexuality studies, Global Economics, International Relations , Literature, Medical Practice, Psychology eller Public Health.

Utöver det finns det även massor med nya tillvalskurser våra studenter kan läsa.

DIS Stockholm har nu funnits i ett år, hur känns det?

-När vi startade var vi lite av en kopia av DIS i Danmark, men nu känns det som att vi börjat ta en ny och egen form. Vi kommer fortsätta utvecklas, och jag ser verkligen fram emot att studenterna ska vara på plats så att vi tillsammans med dem kan testa våra nya processer och få feedback.

Stockholm-DIS-School-Moving-in_may

Ett av de första planeringsmötena med DIS Stockholm

Lämna ett svar