5 tips på aktiviteter i Stockholm i höst!

fa15-swedish-cabin-emily-childer-brocks-16

Stockholm erbjuder som stad en mängd fantastiska upplevelser och aktiviteter att ta del
av. Ibland är det till och med svårt att navigera och hitta rätt i den stora djungeln av utbud.
Ibland är det skönt att få tips. Därför har vi sammanställt en lista med aktiviteter och
upplevelser i Stockholmsområdet under den kommande hösten 2016 som vi gärna skulle
rekommendera, som utflyktsmål och aktiviteter ni kan uppleva tillsammans med era
studenter.

¤ 1. Millesgården
Skulptören Carl Milles hus och ateljé från 1906 utgör tillsammans med det nyare konstgalleriet, två hektar med terasserade parker och skulpturer, en oas på Lidingö med fantastisk utsikt över Värtan. Under hösten skiftar den vackra vegetationen färger,
iscensatt av Milles skulpturer som är utspridda i runt omkring i parken.
Galleriet har dessutom en utställning fram till 2 oktober 2016, som visar formgivaren och
konstnären Josef Franks mönsterarbeten och konst.

¤ 2. Ta båten till Artipelag
Artipelag är ett konstmuseum som ligger på Värmdö i Stockholms skärgård. Mellan 27 augusti och 25 september är det möjligt att boka en båtresa som utgår från Nybrokajen och ut till muséet, vilket verkligen erbjuder vackra vyer av den svenska skärgården. Konstmuseet erbjuder dessutom god mat och utställningar; till och med 25 september 2016 varar utställningen ”Arvet efter Warhol” om den amerikanske onstnären Andy Warhol.

artipelag

¤ 3. Konsert på Gröna Lund
Hela september ut spelas de sista spelningarna i Gröna Lunds sommarprogram. En hel del bra akter spelar, och det är ju en klassiker att se ett band på Grönans scen, och hinna med en karusell eller två.

¤ 4. Allhelgonaafton i Gamla stan
Kusliga nattvandringar äger rum i Gamla stan under hösten. Gamla historier om spöken och sägner gör sig bäst i de gamla smala gatorna. Gamla stan har en rik historia, och detta är en kul variant att uppleva dessa på. Läs mer på stockholmghostwalk.com

¤ 5. Se en bandymatch!
Bandy är en lagsport på is som spelas under vinterhalvåret. Även om den har sitt ursprung i Storbritannien på 1800-talet, har sporten bäst överlevt inom Norden, och är numera en klassisk vintersport i Sverige. I Stockholm spelar Hammarby IF och IK Tellus, som gör debut i Elitserien säsongen 2016/17. De bägge lagen kommer spela sina hemmamatcher på Zinkensdamm IP på Södermalm. Klä på er ordentligt med kläder och njut av en härlig stämning på en bandymatch senare i höst!

Bandymatch.JPG
Zinkensdamm IP erbjuder dessutom skridskoåkning för allmänheten vissa dagar i veckan
från och med höstlovet till sportlovet, vilket är en fin möjlighet för att åka skridskor på bra, konstfrusen is.

(Beroende på om och när vintern kommer, finns ju även chansen att Mälaren fryser till is
och bjuder in till fina upplevelser med skridsko på naturis!)

Lämna ett svar