Sommar på DIS- Vad händer då?

Sommaren närmar sig med stora steg, men på kontoret har vi redan börjat ladda upp inför 19 augusti när nästa omgång studenter anländer. För att få en inblick i vad vi sysslar med på DIS under sommaren, passade vi på att ställa några snabba frågor till Marcel Grüninger, Manager of Housing & Student Affairs.

Hej Marcel! Vad händer på DIS under sommaren?

Eftersom vi är en nystartad verksamhet här i Stockholm så handlade våren mycket om att följa upp, utvärdera och fundera på om processerna höll. Nu under juni, ser vi till att vår studentservice blir ännu bättre till nästa termin. I juli börjar vi matchningsprocessen, och sen är det så klart mycket med att få klart vårt nya boende i Årsta på Sköntorpsvägen. Det blir några turer till IKEA och en del möbelleveranser för min kollega Mattias.

Hur går matchningen till?

Jag anser matchingsprocessen är en av de viktigaste delarna i förberedelsen inför terminen. Vi matchar ju både studenter med värdfamiljer, men även matchningen i våra studentboende är genomtänkt och rätt komplex.  Hur gör man då? I början är det så enkelt som att man skapar sig en överblick över vilka boenden studenterna ha valt. Sen grupperar man de som har specialbehov och de som är lite mer flexibla. Därefter börjar det spännande arbetet. Jag lägger fram studenternas och familjernas profiler och håller utkik efter gemensamma intressen och erfarenheter. Det är mycket magkänsla i det, vilket gör att det tar mig minst en vecka innan det är klart. Det går inte att sitta hela dagen med matchingen, utan jag brukar göra klart en första matching under en vecka, sen ger jag det några dagar och läser igenom igen. Sen rådfrågar jag också kollegorna när jag är osäker. När jag känner mig nöjd, så börjar arbetet med att få in allt i systemet så att nyheten kan spridas till familjer och studenter.

Om jag vill bli värdfamilj, hur går jag till väga?

Du går in på vår hemsida, fyller i vårt korta formulär, vilket verkligen bara tar 5 minuter och skickar in den. Sen kontaktar en av våra intervjuare dig för att boka ett hembesök. Till höstterminen har vi redan fyllt våra platser för familjer, men vi söker några få som kan tänka sig att stå på reservlistan. I våra liv går inte allting som planerat och jag räknar därför med att kanske en eller två familjer får förhinder innan eller under terminen. Det är då det är viktigt för oss och våra studenter att vi har bra familjer som kan ställa upp! Ansökningsprocessen är exakt den samma. Ansök här : www.dissthlm.se

Om jag skulle ha några frågor om att vara värdfamilj under semestern, vart vänder jag mig då?

Mejla oss på host@disstockholm.se. Är jag på semester då, så kommer en kollega här i Stockholm eller i Köpenhamn ge svar på frågan.

 

Lämna ett svar